Křupavý salát z čínského zelí a paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavý salát z čínského zelí a paprik
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62396 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika oranžová |
1 ks | Zelí čínské |
Zálivka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Olej chilli |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Podravka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 494,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Paprika červená, Zelí čínské, Cukr třtinový, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika oranžová, Hořčice Dijonská, Olej chilli, Olej olivový extra panenský, Podravka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavý salát z čínského zelí a paprik postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a žebra, pak papriky pokrájíme na tenké proužky. Očištěné čínské zelí podélně rozčtvrtíme a pokrájíme na tenké nudličky. Očištěné a omyté jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky i se zelenou natí. Všechnu zeleninu v míse promícháme. |
2 | Připravíme si zálivku: v misce smícháme 5 lžic olivového oleje s 1 lžičkou chilli oleje, s 2 lžícemi vinného octu, 2 lžícemi cukru, 1 lžicí dijónské hořčice a 2 špetkami domácí podravky. Směs důkladně promícháme, nalejeme ji na zeleninu a znovu salát zlehka promícháme. Podáváme vychlazený. Dobrou chuť. |