Jednoduchý recept

Salát z hlávkového zelí, kopru, křenu a pikantní zálivky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62397
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Jablka
100 g Křen
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
1 kg Zelí hlávkové bílé
Zálivka
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
50 ml Voda pitná
Salát z hlávkového zelí, kopru, křenu a pikantní zálivky
2 polévková lžíce Kopr

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 876kJ
10% Sacharidy 36 g
9% Tuky 7 g
7% Sodík 131 mg
9% Bílkoviny 5 g

Salát z hlávkového zelí, kopru, křenu a pikantní zálivky postup přípravy receptu:

1

Menší očištěnou hlávku zelí rozkrojíme na 4 díly. Vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky do mísy. Očistíme cibule šalotky, rozpůlíme je, pokrájíme na tenké plátky a přidáme je k zelí. Omyté a oloupané sladké jablko oloupeme, nastrouháme ho na hrubém struhadle do mísy k zelí. Očištěný kousek křenu nastrouháme na jemném struhadle a hned ho přimícháme do zelí. Malý svazek mladého kopru promyjeme pod tekoucí vodou, pokrájíme ho nadrobno a dáme do mísy. Vše trochu osolíme, pokapeme olivovým olejem a znovu promícháme.

2

Ve sklenici rozpustíme v 50ml vody 2 lžice cukru, přidáme 1 lžíci octa a promícháme. Zálivku nalijeme na salát, který znovu vidličkou promícháme.

3

Salát rozdělíme do misek a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept