Salát z hlávkového zelí, kopru, křenu a pikantní zálivky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z hlávkového zelí, kopru, křenu a pikantní zálivky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62397 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Jablka |
100 g | Křen |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Zelí hlávkové bílé |
Zálivka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
50 ml | Voda pitná |
Salát z hlávkového zelí, kopru, křenu a pikantní zálivky | |
2 polévková lžíce | Kopr |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 702,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Křen, Šalotka, Sůl, Zelí hlávkové bílé, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kopr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z hlávkového zelí, kopru, křenu a pikantní zálivky postup přípravy receptu:
1 | Menší očištěnou hlávku zelí rozkrojíme na 4 díly. Vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky do mísy. Očistíme cibule šalotky, rozpůlíme je, pokrájíme na tenké plátky a přidáme je k zelí. Omyté a oloupané sladké jablko oloupeme, nastrouháme ho na hrubém struhadle do mísy k zelí. Očištěný kousek křenu nastrouháme na jemném struhadle a hned ho přimícháme do zelí. Malý svazek mladého kopru promyjeme pod tekoucí vodou, pokrájíme ho nadrobno a dáme do mísy. Vše trochu osolíme, pokapeme olivovým olejem a znovu promícháme. |
2 | Ve sklenici rozpustíme v 50ml vody 2 lžice cukru, přidáme 1 lžíci octa a promícháme. Zálivku nalijeme na salát, který znovu vidličkou promícháme. |
3 | Salát rozdělíme do misek a servírujeme. |