Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62399

Ingredience

8 ks Brambory
3 ks Cibule
3 ks Klobása - Čabajka
2 kávová lžička Kmín drcený
1,5 kávová lžička Olej chilli
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Paprika pálivá mletá
3 ks Paprika zelená
1,5 kávová lžička Pepř 4 barev
300 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
500 g Vepřová krkovice R.B.
500 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

85% Kalorie 1,672 kcal
Kilojoule 6 997kJ
12% Sacharidy 45 g
180% Tuky 135 g
81% Sodík 2 g
125% Bílkoviny 70 g

Slovenská živáňská postup přípravy receptu:

1

Omyté vepřové maso osušíme a nakrájíme na plátky. Každý plátek osolíme, poypeme čerstvě pomletým pepřem, sladkou a pálivou paprikou a poskládáme je na sebe. Prorostou domácí slaninu a pikantní klobásu nakrájíme na plátky. Cibule očistíme a pokrájíme na plátky. Zelené masité papriky rozkrojíme, odstraníme jadřinec a nakrájíme ji na proužky asi 2cm široké. Oloupeme a omyjeme velké brambory, pokrájíme je na plátky silné 5-7mm.

2

Připravíme si 3 větší obdélníky silného alobalu. Všechny ingredience (kromě brambor) rozdělíme na 3 díly. Postupně (na každý obdélník alobalu) poskládáme těsně za sebou střídavě maso, slaninu, cibuli, klobásu, až spotřebujeme všechny inkredience. Poté po stranách poskládáme plátky brambor, které osolíme a posypeme kmínem (2 brambory na osobu).

3

Vše pokapeme olivovým olejem, chilli olejem a pečlivě váleček s masem zabalíme do alobalu. Zabalenou živáňskou grilujeme nad žhavým uhlím přibližně 60-75 minut.

4

Každou porci v alobalu položíme na talíř a každý strávník si alobal opatrně otevře vidličkou sám. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept