Jednoduchý recept

Vepřový steak po staročesku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 62401
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Jíška instantní
2 ks Klobása ostravská
6 ks Papriky beraní rohy
7 g Pepř černý mletý
7 g Sůl
40 g Sýr Eidam cihla 30%
400 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 792kJ
1% Sacharidy 5 g
44% Tuky 33 g
37% Sodík 748 mg
47% Bílkoviny 27 g

Vepřový steak po staročesku postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec nakrájíme na čtyři plátky. Osolíme ji a opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Prudce osmažíme na pánvi z obou stran. Poté předáme do pekáčku.

2

Cibuli, klobásu nakrájíme na kolečka, beraní rohy na dvoucentimetrové kousky. Vše opečeme v pánvi na výpeku z masa. Poté tím posypeme maso.

3

Každý plátek masa ještě přiklopíme plátkem sýra a pečeme 30 minut na 200 °C.

4

Výpek poté slijeme a zahustíme jíškou. Povaříme tak 5 minut a podáváme k masu jako omáčku.

Poznámka

Klobásu můžeme zvolit i pikantnější - podle chuti. Záleží to také na tom, jak pálivé jsou beraní rohy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept