Vepřový steak po staročesku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový steak po staročesku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62401 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Jíška instantní |
2 ks | Klobása ostravská |
6 ks | Papriky beraní rohy |
7 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
400 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 349,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 6,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Klobása ostravská, Papriky beraní rohy, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový steak po staročesku postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec nakrájíme na čtyři plátky. Osolíme ji a opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Prudce osmažíme na pánvi z obou stran. Poté předáme do pekáčku. |
2 | Cibuli, klobásu nakrájíme na kolečka, beraní rohy na dvoucentimetrové kousky. Vše opečeme v pánvi na výpeku z masa. Poté tím posypeme maso. |
3 | Každý plátek masa ještě přiklopíme plátkem sýra a pečeme 30 minut na 200 °C. |
4 | Výpek poté slijeme a zahustíme jíškou. Povaříme tak 5 minut a podáváme k masu jako omáčku. |
Poznámka
Klobásu můžeme zvolit i pikantnější - podle chuti. Záleží to také na tom, jak pálivé jsou beraní rohy.