Klasické lasagne z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klasické lasagne z mletého masa
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62404 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 ml | Bešamel |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
500 g | Hovězí maso mleté |
2 kávová lžička | Koření Steak 7 pepřů |
1 ks | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 polévková lžíce | řepkový olej |
7 g | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
8 plátek | Těstoviny Lasagne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 735,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 306,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Cukr moučkový, Hovězí maso mleté, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Steak 7 pepřů, řepkový olej, Sýr Eidam cihla 30%, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klasické lasagne z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na oleji. |
2 | Přidáme maso a koření a opečeme dohněda. |
3 | Poté přidáme rajčata a prohřejeme. Ochutnáme a podle chuti přidáme sůl a cukr. |
4 | Do zapékací misky dáme na dno trochu bešamelové omáčky. |
5 | Lasagne povaříme tak 3 minuty (postupně, aby se neslepily) a dáme první vstvu na bešamel do pekáčku. Nyní dáme masovou směs, bešamel a další vrstvu lasagní. |
6 | Končíme vrstvou masové směsi, na kterou nasypeme strouhaný eidam. |
7 | Pečeme 30 minut na 200 °C. |