Špagetovo-masový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagetovo-masový dezert
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62407 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Kečup ostrý |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Vařené špagety | |
---|---|
500 g | Špagety, Makarony |
2 polévková lžíce | Sůl |
5 l | Voda pitná |
Masová směs | |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Majoránka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
60 ml | Voda pitná |
Na pečení masa | |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Na vytření formy | |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
Rozšlehaná vejce | |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 30% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 362,8mg |
Draslík | 772,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 332,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Sýr Eidam cihla 30%, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagetovo-masový dezert postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4-5 litrů vody se 2 lžícemi soli. Do vroucí vody vložíme špagety, rozmícháme je a vaříme podle návodu doměkka. Poté je scedíme. Očičtěnou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno. |
2 | V míse důkladně promícháme mleté vepřové maso s vejcem, solí, čerstvě pomletým pepřem, majoránkou, vodou a dochutíme česnekem. V pánvi rozehřejeme olej a za stálého promíchávání ochucené mleté maso opečeme. |
3 | Troubu si předehřejeme na 190°C. Dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme strouhanku. Špagety rozdělíme na 3 díly, maso na 2 díly. Na dno dortové formy dáme 1/3 špaget, pokryjeme je 1/2 mletého masa, které pokapeme ostrým kečupem a posypeme 50g sýra. Na maso rozprostřeme 2/3 špaget, na ně dáme 2/2 mletého masa, znovu pakapeme kečupem, posypeme 50g sýru. Povrch masa pokryjeme zbývajícími špagetami. |
4 | V misce rozšleháme vejce se smetanou, 60g nastrouhaného sýru, solí, pepřem a povrch špaget polejeme rozšlehanými vejci. Formu se špagetami vložíme do středu trouby a pečeme je přibližně 25-30 minut do zlatova. |
5 | Upečený koláč necháme asi 10 minut vychladnout, poté formu otevřeme, odložíme a špagetový koláč nakrájíme na porce a hned servírujeme. |
Poznámka
Ke koláči podáváme salát z čerstvých rajčat.