Kompot jablečný 1 - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot jablečný 1
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62413 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Jablka |
20 g | Mandle plátky |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 110 kcal
Kilojoule 458kJ
4% Sacharidy 16 g
7% Tuky 5 g
0% Sodík 2 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 107,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 54,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompot jablečný 1 postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme, oloupeme a na výseče nakrájíme jablka. Mírně je podlijeme vodou a dáme dusit tak dlouho, aby se jablka nerozvařila. |
2 | Jablka vychladíme a při podávání je ozdobíme mandlovými plátky. |