Jednoduchý recept

Kuřecí maso s hořčično-smetanovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 52 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 32 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62416

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 ks Karotka
4 ks Kuřecí stehna
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 152kJ
2% Sacharidy 7 g
48% Tuky 36 g
18% Sodík 369 mg
67% Bílkoviny 38 g

Kuřecí maso s hořčično-smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli a karotku omyjeme a pkrájíme na tenká kolečka. Omytá a osušená kuřecí stehna vykostíme a odstranímez nich kůži. Maso vložíme mezi potravinářskou fólii a maso naklepeme. Poté ho osolíme, posypeme pepřem a ve větší pánvi na rozpáleném oleji maso zprudka orestujeme. Z každé strany po 2 minutách. Pak k masu přidáme pokrájenou cibuli a karotku. Přilijeme 80-100ml vody a pod poklicí maso dusíme přibližně 20-30 minut. Když je maso měkké přimícháme máslo, mícháme do doby, až se rozpustí.

2

Se smetanou si rozmícháme plnotučnou hořčici, kterou přelijeme maso, za stálého míchání necháme omáčku vařit 1 minutu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept