Kuřecí maso s hořčično-smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 52 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso s hořčično-smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 52 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 32 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62416 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 ks | Karotka |
4 ks | Kuřecí stehna |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej Heliol jedlý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 182,2mg |
Draslík | 534,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Karotka, Kuřecí stehna, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Olej Heliol jedlý, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso s hořčično-smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cibuli a karotku omyjeme a pkrájíme na tenká kolečka. Omytá a osušená kuřecí stehna vykostíme a odstranímez nich kůži. Maso vložíme mezi potravinářskou fólii a maso naklepeme. Poté ho osolíme, posypeme pepřem a ve větší pánvi na rozpáleném oleji maso zprudka orestujeme. Z každé strany po 2 minutách. Pak k masu přidáme pokrájenou cibuli a karotku. Přilijeme 80-100ml vody a pod poklicí maso dusíme přibližně 20-30 minut. Když je maso měkké přimícháme máslo, mícháme do doby, až se rozpustí. |
2 | Se smetanou si rozmícháme plnotučnou hořčici, kterou přelijeme maso, za stálého míchání necháme omáčku vařit 1 minutu a servírujeme. |