Jednoduchý recept

Králík dušený se zeleninou a olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 62420
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Celer bulvový
3 stroužek Česnek
0,5 ks Cibule
1 ks Králík
20 g Máslo čerstvé
50 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
20 g Olivy černé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel hladkolistá
30 g Petržel kořen
20 g Rajčata sušená sterilovaná
1 ks Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé
Na vývar
3 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
50 g Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
30 g Petržel kořen
0,3 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 983 kcal
Kilojoule 4 113kJ
4% Sacharidy 15 g
57% Tuky 43 g
52% Sodík 1 g
220% Bílkoviny 124 g

Králík dušený se zeleninou a olivami postup přípravy receptu:

1

Králíka opláchneme a vykostíme, maso odložíme do mísy. Na vývar zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli rozpůlíme. Kosti a odřezky z králíka vložíme do studené vody, přidáme zeleninu, cibuli, koření a sůl a na mírném plameni vaříme zhruba 2 hodiny. Hotový vývar přecedíme.

2

Vykostěné maso nakrájíme na stejné kousky, opepříme a osolíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky. Očištěnou kořenovou zeleninu opláchneme a nakrájíme na kousky. Petrželovou nať jemně nasekáme. Vypeckované olivy rozpůlíme, sušená rajčata nakrájíme na kousky.

3

Okořeněné maso vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem, zprudka ze všech stran orestujeme, poté vložíme do mísy. Na výpeku osmažíme česnek s cibulí a zeleninou. Na závěr přidáme rozmarýn s tymiánem. Změklou zeleninu podlijeme vínem a necháme zredukovat. Přilijeme zhruba 500 ml vývaru z králíka, přidáme orestované kousky králíka a pod přikrytím dusíme asi 25 minut. Poté přidáme olivy, rajčata a petrželovou nať. Před podáváním přidáme máslo a necháme rozpustit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept