Jednoduchý recept

Vepřové plecko na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 62422

Ingredience

3 ks Bobkový list
100 g Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 ks Paprika červená
0,5 ks Paprika žlutá
0,3 kávová lžička Pepř růžový mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Smetana kysaná
150 ml Smetana na šlehání
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Vepřové maso libové
500 ml vývar z vepřového masa

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 822kJ
3% Sacharidy 11 g
70% Tuky 52 g
5% Sodík 100 mg
68% Bílkoviny 38 g

Vepřové plecko na smetaně postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté maso očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Omyté a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Petrželovou nať nasekáme na drobno.

2

Cibuli na 1,5 lžíci oleje smažíme v kastrolu pomalu do sklovata. Poté přidáme maso s kořením a solí a restujeme. Na závěr přidáme mletou papriku, pár vteřin zasmažíme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.

3

Měkké maso vyjmeme a odložíme do mísy. V hrnečku rozšleháme mouku se sladkou smetanou, vlijeme do kastrolu k vývaru, pečlivě rozšleháme a necháme alespoň čtvrt hodiny provařit. Poté omáčku propasírujeme do čistého kastrolu, přidáme maso a krátce povaříme.

4

Pokrájené papriky orestujeme na 0,5 lžíci oleje.

5

Maso podáváme ozdobené proužky osmažených paprik a zdobíme trochou kysané smetany a posekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept