Fazole s kuřecím masem z jednoho hrnce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole s kuřecím masem z jednoho hrnce
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62428 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Brambory |
1 kostka | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
1 balení | Fazole v tomatové omáčce |
1 ks | Grilované kuřecí stehno |
1 ks | Maďarská klobása |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 921,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,7mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Bujón hovězí, Cibule, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole v tomatové omáčce mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Grilované kuřecí stehno, Maďarská klobása nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole s kuřecím masem z jednoho hrnce postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli dosklovita. Poté přidáme paprika a chvíli opékáme. Poté přidáme kuřecí stehno, tymián a bobkový list a zalijeme horkou vodou tak, aby bylo stehno téměř celé ponořené. |
2 | Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu, přidáme masox a vaříme 30 minut doměkka. |
3 | Poté přidáme fazole i s nálevem, oloupané a nakrájené brambory a klobásu nakrájenou na půlkolečka a vaříme 10 minut. |
4 | Poté vyjmeme kuře, zbytek pořád vaříme (budeme vařit ještě asi 30 minut). Až kuře trochu vychladne, tak z něj stáhneme kůži a vidličkou ho natrháme na kousky, které vrátíme do hrnce. |
5 | Vaříme do té doby, dokud se nevypaří přebytečná tekutina. Od vyjmutí kuřete to je asi 30 minut. |
Poznámka
Voda podle potřeby.