Pečené bazalkové rybí filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené bazalkové rybí filé
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62433 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bazalka |
4 ks | Cibule |
1,5 kávová lžička | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata sušená sterilovaná |
1,2 kg | rybí filé |
150 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 301,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Kmín celý, Rajčata sušená sterilovaná, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny rybí filé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené bazalkové rybí filé postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 195°C. Lístky z bazalky omyjeme a velmi drobně pokrájíme. Sušená rajčata konzervovaná v oleji necháme okapat a pokrájíme je na proužky. Očištěné cibule nakrájíme na kolečka. Rybí filé omyjeme, osušíme, posypeme solí, kmínem a čerstvě pomletým pepřem a jednu stranu posypeme čerstvou bazalkou. Poté porce obalíme v hladké mouce. Na dno pekáče položíme 1/2 plátků slaniny, pekáč vložíme do trouby a když se slanina začne rozpouštět, položíme na ni porce rybího filé posypanou stranou s bazalkou nahoru. Rybí filé pečeme 10 minut, poté porce otočíme, obložíme pokrájenou cibulí, sušenými rajčaty, povrch porcí posypeme zbylou bazalkou a položíme na ně 2/2 plátků slaniny. Pekáč znovu vložíme do trouby a pečeme dalších 10-12 minut dozlatova. Rybí filé poklademe na talíře, ozdobíme upečenou cibulí, rajčaty, vyškvařenými plátky slaniny a hned horké servírujeme. |
Poznámka
Příloha: vařené brambory nebo dušená rýže.