Recept

Vepřová kýta s ostravskou klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 62435
Kategorie: Maso

Ingredience

6 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 ks Cuketa
1 ks Klobása ostravská
1 polévková lžíce Olej olivový
200 g Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř růžový mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
800 g Vepřová kýta
500 ml vývar z vepřového masa

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 518kJ
6% Sacharidy 21 g
50% Tuky 38 g
17% Sodík 349 mg
80% Bílkoviny 45 g

Vepřová kýta s ostravskou klobásou postup přípravy receptu:

1

Klobásu oloupeme a nakrájíme na klínky. Aby se s nimi dobře pracovalo, vložíme je na pár minut do mrazáku. Cibuli a papriky očistíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky. Rajčata nakrájíme. Omyté cuketě odkrojíme konce a cuketu nakrájíme na kolečka.

2

Opláchnutou kýtu očistíme a tenkým nožem uděláme zářezy, do nichž vložíme klínky klobásy. Kýtu po všech stranách osolíme 0,5 lžičkou soli, opepříme 0,25 lžičkou soli, přidáme cibuli, papriky, rajčata, rozmarýn, podlijeme vývarem a pod alobalem pečeme zhruba hodinu a půl v troubě předehřáté na 180 °C. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.

3

Upečené maso přeložíme na talíř a držíme na teple, zeleninu vyjmeme a rozmixujeme.

4

Před podáváním cuketu orestujeme na olivovém oleji, přidáme rozdrcený česnek, sůl a pepř. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a obložíme cuketou.

Poznámka

Jako přílohu podáváme opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept