Jednoduchý recept

Pochoutka z čerstvého tuňáka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62436
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Citrony
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř bílý
4 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl mořská
400 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 411kJ
4% Sacharidy 14 g
16% Tuky 12 g
29% Sodík 574 mg
86% Bílkoviny 48 g

Pochoutka z čerstvého tuňáka postup přípravy receptu:

1

2 citróny chemicky neošetřené omyjeme, z jednoho vymačkáme šťávu, druhý rozkrájíme na čtvrtky. Omyté steaky z čerstvého tuňáka osušíme, pokapeme z obou stran citrónovou šťávou (1.5 lžíce) a necháme je v 15 minut odležet. Pak filety osušíme papírovou utěrkou, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a obalíme je v hladké mouce.

2

V litinové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zprudka filety orestujeme dozlatova z každé strany po 1 -1.5 minutě - podle výšky steaku. Během restování přihodíme k masu 2-4 snítky (4 lžíce) omytého rozmarýnu.

3

Tuňákové steaky dáme na talíře, ozdobíme pokrájeným citrónem a hned servírujeme.

Poznámka

Příloha - tip: pažitkový dip nebo čerstvý hlávkový salát podle chuti, vařené brambory

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept