Pažitkový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 7 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pažitkový dip
Celkový čas: | 7 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62437 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Jogurt bílý |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Pažitka |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 766kJ
1% Sacharidy 5 g
22% Tuky 16 g
6% Sodík 122 mg
7% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 51,3mg |
Draslík | 79,5mg |
Vláknina | 963,0mg |
Vitamín A | 909,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pažitkový dip postup přípravy receptu:
1 | Pažitku a mladý kopr omyjeme pod tekoucí vodou, tu setřepeme a bylinky drobně pokrájíme. |
2 | V misce smícháme zakysanou smetanu se smetanovým jogurtem a bylinkami. Dip dochutíme solí, podáváme ho vychlazený. |