Jednoduchý recept

Rychlé hovězí svíčkové řezy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 12 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62442
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Hovězí svíčková
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 kávová lžička Pepř 4 barev
4 plátek Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 447kJ
3% Sacharidy 9 g
6% Tuky 4 g
31% Sodík 620 mg
79% Bílkoviny 44 g

Rychlé hovězí svíčkové řezy postup přípravy receptu:

1

Omytý a osušený špalíček hovězí svíčkové (dobře odleželé) nakrájíme na špalíčky silné 4-5cm. Roztlučeme je trochu pěstí, upravíme je do kulatějšího tvaru a obalíme dlouhým proužkem slaniny, který můžeme přichytit párátkem. Špalíčky masa z každé strany osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.

2

Těžší litinovou pánev pořádně rozehřejeme, po dně rozetřeme 1 lžíci oleje a bifteky zprudka orestujeme, z každé strany po 1 minutě - takto získáme "krvavé bifteky". Opravdu je důležité, aby byla pánev dobře rozehřátá.

3

Hotové bifteky vyjmeme z pánve, necháme je 1-2 minuty odpočinout, odebereme párátka a můžeme servírovat.

Poznámka

Rada: Když při restování snížíme teplotu a budeme je restovat z každé strany 4 minuty, pod pevnou kůrkou bude růžové maso - měly by být zcela propečené. Takto hotové bifteky necháme před servírováním 5 minut odpočinout. Příloha - vařené nebo pečené brambory s osmaženou cibulkou a zeleninovou oblohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept