Recept

Tortilla zapečená s masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 62443

Ingredience

3 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
50 g Fazole bílé
50 g Kukuřice cukrová nakládaná
50 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata Cherry
200 g Sýr Ementál (Primátor)
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Tortilla
200 g Vepřové maso mleté
1 l Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 340kJ
12% Sacharidy 42 g
41% Tuky 31 g
9% Sodík 186 mg
54% Bílkoviny 30 g

Tortilla zapečená s masem postup přípravy receptu:

1

Fazole přes noc namočíme ve vodě, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme vychladnout.

2

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, česnek na plátky, cibuli a papričku bez semínek na drobné kousky.

3

V kastrole rozpálíme olej, na něm orestujeme cibuli s česnekem, přidáme papričku a zeleninu. K změklé zelenině vmícháme mleté maso a ještě restujeme. Přidáme koření a sůl, krájená sterilovaná rajčata i s nálevem a dusíme za občasného míchání. Když se tekutina odpaří, přimícháme fazole, sterilovanou kukuřici bez nálevu a hotové ragú řádně promícháme.

4

Tortilly zlehka opečeme na suché pánvi po obou stranách. Každou tortillu naplníme ragú, do kterého před tím vmícháme polovinu jemně strouhaného ementálu, tortilly přepůlíme a narovnáme do pekáčku. Vše překryjeme zbylým ragú, posypeme zbylým ementálem a v troubě předehřáté na 200 °C a zapékáme pod grilem asi 10 minut.

Poznámka

Podáváme se salátem podle vlastního výběru

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept