Brambory pečené s provensálským kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené s provensálským kořením
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62444 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
10 ks | Brambory |
2,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Paprika pálivá mletá |
0,5 kávová lžička | Pepř 4 barev |
2 kávová lžička | Provensálské koření |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Provensálské koření, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika pálivá mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory pečené s provensálským kořením postup přípravy receptu:
1 | Dobře omyté brambory, pokud možno stejné velikosti, dáme do hrnce, zalijeme je vodou a uvaříme téměř doměkka. Vaříme přibližně 15 -18 minut. Pak je scedíme a rozkrájíme na poloviny i se slupkou. (Pokud budou větší, rozkrájíme je na čtvrtky.) |
2 | Ve velké rozehřáté pánvi rozpálíme olej, na něj dáme brambory, posypeme je solí, pepřem, pálivou paprikou a provensálským kořením. Za stálého míchání brambory pečeme tak dlouho, až budou mít zlatohnědou kůrku a krásně voní. Podáváme je horké. |