Jednoduchý recept

Vepřová kýta s rajčatovým ragú a brokolicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 62445

Ingredience

50 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
0,3 špetka Pepř černý mletý
70 g Sýr Eidam cihla 45%
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová kýta
4 plátek Šunka schwarzwaldská
Na brokolici
200 g Brokolice
1 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Na ragú
0,5 polévková lžíce Bazalka
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
2 špetka Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 925 kcal
Kilojoule 3 869kJ
5% Sacharidy 16 g
110% Tuky 83 g
25% Sodík 507 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vepřová kýta s rajčatovým ragú a brokolicí postup přípravy receptu:

1

Omytou a očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme a vmícháme jemně nastrouhaný sýr.

2

Každý plátek obalíme plátkem šunky, obalíme v mouce, ve vejcích se sýrem a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Na ubrousku necháme okapat.

3

V mezičase očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a ve vroucí osolené vodě vaříme asi 4 minuty, aby se nerozvařila. Poté scedíme, zakapeme olejem a opepříme.

4

Oloupaná čerstvá rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme najemno, lítky bazalky opláchneme a nasekáme. Na rozpáleném oleji zpěníme česnek, vmícháme rajčata, sůl, pepř a na mírném ohni dusíme. Na závěr přidáme máslo a bazalku.

5

Usmažené řízky obložíme brokolicí a ragú.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept