Vepřová kýta s rajčatovým ragú a brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta s rajčatovým ragú a brokolicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 62445 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
0,3 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Šunka schwarzwaldská |
70 g | Sýr Eidam cihla 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová kýta |
Na brokolici | |
---|---|
200 g | Brokolice |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Na ragú | |
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 214,3mg |
Draslík | 701,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 722,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,7mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Sůl, Voda pitná, Bazalka, Česnek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka schwarzwaldská, Brokolice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta s rajčatovým ragú a brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Omytou a očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme a vmícháme jemně nastrouhaný sýr. |
2 | Každý plátek obalíme plátkem šunky, obalíme v mouce, ve vejcích se sýrem a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Na ubrousku necháme okapat. |
3 | V mezičase očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a ve vroucí osolené vodě vaříme asi 4 minuty, aby se nerozvařila. Poté scedíme, zakapeme olejem a opepříme. |
4 | Oloupaná čerstvá rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme najemno, lítky bazalky opláchneme a nasekáme. Na rozpáleném oleji zpěníme česnek, vmícháme rajčata, sůl, pepř a na mírném ohni dusíme. Na závěr přidáme máslo a bazalku. |
5 | Usmažené řízky obložíme brokolicí a ragú. |