Recept

Ragú s bramborovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 62447
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
100 g Hrášek mražený
50 g Kukuřice cukrová nakládaná
500 g Maso mleté - mix
1 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
5 ks Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
Na kaši
500 g Brambory
100 g Máslo čerstvé
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,005 kcal
Kilojoule 4 205kJ
19% Sacharidy 68 g
97% Tuky 73 g
24% Sodík 488 mg
56% Bílkoviny 31 g

Ragú s bramborovou kaší postup přípravy receptu:

1

Mrkev a celer očistíme, opláchneme, na hrubo nastrouháme a orestujeme v kastrole na rozpáleném oleji. Očištěnou cibuli a česnek nakrájíme najemno a přidáme k zelenině. Po chvíli restování přidáme mleté maso a za častého míchání smažíme. Poté přidáme protlak, sůl, koření, které zabalíme do plátýnka, přidáme čerstvý rozmarýn, přilijeme část vývaru, dobře promícháme a na mírném plameni dusíme zhruba 45 minut. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přilijeme vývar. Když je maso udušené, vmícháme hrášek a kukuřici, kterou jsme slili a nechali okapat.

2

V mezičase oloupeme brambory, opláchneme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě do měkka. Poté slijeme, propasírujeme a přilijeme smetanu, rozšlehané žloutky a rozpuštěné máslo. Smetanu přiléváme postupně, aby kaše nebyla příliš řídká.

3

Z udušeného ragú vyjmeme koření včetně rozmarýnu, směs rozprostřeme v zapékací míse a překryjeme kaší (nejlépe se pracuje pomocí cukrářského sáčku). V troubě předehřáté na 230 °C zapékáme zhruba 20 – 25 minut, až kaše zezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept