Ragú s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú s fazolemi
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 62448 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
3 ks | Bobkový list |
30 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Fazole bílé |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
130 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřové maso libové |
500 ml | Voda pitná |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 518,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 883,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Olej rostlinný, Petržel kořen, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové maso libové, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Fazole přes noc namočíme, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat. |
2 | Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. |
3 | Vepřové plecko očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do misky a osolíme a opepříme. V kastrole na hodně rozpáleném oleji maso osmažíme ze všech stran. Opečené maso vložíme do mísy. |
4 | Na výpeku orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, poté přimícháme postupně cibuli, česnek, zeleninu a smažíme do změknutí. |
5 | Do smažené zeleniny přidáme sterilovaná rajčata, rozmarýn a bobkový list. Orestujeme a podlijeme částí vývaru. Poté k zelenině přidáme opečené maso a ragú dusíme pod pokličkou na mírném plameni zhruba 50 minut. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem. Na závěr vmícháme uvařené fazole, chvilku povaříme a přidáme drobně posekanou petrželovou nať. |
Poznámka
Jako přílohu volíme opečené brambory nebo pečivo.
Poslední dobou vařím hodně jídel s luštěninami. Ale ne z konzervy. Suché těstoviny namočené uvařím v papiňáku. Je pravda, že v této době je více času na vaření tzv. z gruntu.