Prejt s lepenicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prejt s lepenicí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 6245 |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 kávová lžička | Majoránka |
500 g | Prejt |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 104,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Prejt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Prejt s lepenicí postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve vodě se solí a kmínem doměkka. |
2 | Na lžíci sádla osmahneme jednu cibuli nakrájenou nadrobno. |
3 | Brambory scedíme, rozšťoucháme, přidáme 1 osmahnutou cibuli a kysané zelí, uvařené doměkka. |
4 | Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou kolečka. Ohřejeme prejt. |
5 | Podáváme společně, ozdobené majoránkou a kroužky opečené cibule. |