Recept

Vepřové plátky s plněnými bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 62452
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Anglická slanina
2 ks Bílá cibulka
4 ks Brambory
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel nať sušená
2 polévková lžíce Smetana kysaná
100 g Sýr Čedar
Na maso
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
4 plátek Vepřové kotlety
Na brokolici
1 ks Brokolice
1 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 357kJ
6% Sacharidy 21 g
29% Tuky 22 g
21% Sodík 428 mg
25% Bílkoviny 14 g

Vepřové plátky s plněnými bramborami postup přípravy receptu:

1

Velké brambory omyjeme, osušíme a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme do měkka zhruba 45 minut. Poté je necháme vychladnout.

2

V mezičase na rozpáleném oleji rozpustíme slaninu nakrájenou na kostičky, česnek a bílé části cibulek nakrájené na drobno.

3

Vystydlé brambory podélně rozkrojíme a pomocí lžíce vydlabeme tak, aby vznikly mističky. Vydlabanou dužninu smícháme s osmaženou směsí slaniny, přimícháme jemně nakrájenou cibulkovou nať, kysanou smetanu, drobně posekanou petrželovou nať a polovinu jemně ustrouhaného sýra. Směs osolíme, opepříme, naplníme jí vydlabané brambory a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Plněné brambory položíme na plech vyložený pečicím papírem a pod grilem předehřátým na 280 °C grilujeme zhruba 5 minut.

4

Mezitím omyté, opláchnuté a osušené plátky masa osolíme, opepříme, pokapeme z obou stran olejem a na grilovací pánvi prudce opečeme z obou stran.

5

Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a v osolené vroucí vodě vaříme asi 3 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a zakapeme olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept