Vepřová pečínka špikovaná klobáskami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečínka špikovaná klobáskami
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62453 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1,1 kg | Vepřové kotlety |
200 ml | Voda pitná |
4 ks | Klobása debrecínská |
1 polévková lžíce | Koření na steaky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 206,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 10,3mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Vepřové kotlety, Klobása debrecínská, Koření na steaky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečínka špikovaná klobáskami postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 185°C. Vykostěnou omytou kotletu osušíme. Špalíček masa propíchneme napříč z každé strany silnější špikovací jehlou a do každého otvoru zastrčíme tenké pikantní klobásky se šunkou (3 nožičky z jedné strany a 3 nožičky z druhé strany). Maso osolíme, posypeme silně kořením na steaky a vložíme na pekáček. Na povrch masa poklademe plátky slaniny, podlijeme ho vodou, pekáč zakryjeme a vložíme do středu trouby. Pečeme pomalu přibližně 60 minut. |
2 | Mezitím očistíme a omyjeme cibuli a mrkev. Cibuli i mrkev pokrájíme na kolečka a přidáme k masu přibližně po 35 minutách pečení. Během pečení maso podléváme výpekem a obracíme ho. Po hodině pečení z pekáče odstraníme poklici, zvýšíme teplotu a pečeme dalších 15-20 minut do doby, až maso bude mít zlatohnědou kůrku. |
3 | Maso pokrájíme na plátky, podáváme teplé i studené. |
Poznámka
K teplé pečeni doporučujeme jako přílohu bramborový knedlík se špenátem, ke studené krajíc chleba.