Jednoduchý recept

Vepřová pečínka špikovaná klobáskami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62453
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1,1 kg Vepřové kotlety
200 ml Voda pitná
4 ks Klobása debrecínská
1 polévková lžíce Koření na steaky

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 616kJ
2% Sacharidy 8 g
49% Tuky 37 g
42% Sodík 839 mg
109% Bílkoviny 61 g

Vepřová pečínka špikovaná klobáskami postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 185°C. Vykostěnou omytou kotletu osušíme. Špalíček masa propíchneme napříč z každé strany silnější špikovací jehlou a do každého otvoru zastrčíme tenké pikantní klobásky se šunkou (3 nožičky z jedné strany a 3 nožičky z druhé strany). Maso osolíme, posypeme silně kořením na steaky a vložíme na pekáček. Na povrch masa poklademe plátky slaniny, podlijeme ho vodou, pekáč zakryjeme a vložíme do středu trouby. Pečeme pomalu přibližně 60 minut.

2

Mezitím očistíme a omyjeme cibuli a mrkev. Cibuli i mrkev pokrájíme na kolečka a přidáme k masu přibližně po 35 minutách pečení. Během pečení maso podléváme výpekem a obracíme ho. Po hodině pečení z pekáče odstraníme poklici, zvýšíme teplotu a pečeme dalších 15-20 minut do doby, až maso bude mít zlatohnědou kůrku.

3

Maso pokrájíme na plátky, podáváme teplé i studené.

Poznámka

K teplé pečeni doporučujeme jako přílohu bramborový knedlík se špenátem, ke studené krajíc chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept