Recept

Konfitovaný králík s noky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 440 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 420 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 62456
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Bobkový list
2 ks Česnek
1 ks Citrony
1 ks Králík
10 ks Nové koření celé
500 ml Olej olivový
500 ml Olej rostlinný
10 ks Pepř černý celý
50 g Sůl mořská
6 ks Tymián čerstvý
Na přílohu
300 g Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hrubá
3 polévková lžíce Petržel nať sušená
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Na špenát
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Špenát listový čerstvý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

173% Kalorie 3,409 kcal
Kilojoule 14 264kJ
17% Sacharidy 61 g
396% Tuky 297 g
299% Sodík 6 g
243% Bílkoviny 136 g

Konfitovaný králík s noky postup přípravy receptu:

1

Králíka omyjeme a rozdělíme na čtvrtky. Vložíme do mísy a zasypeme solí. Přidáme rozmarýn, kůru z jednoho citronu, rozmačkané stroužky z jedné palice česneku, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře. Mísu přikryjeme fólií a vložíme na 4 hodiny do lednice marinovat.

2

Marinované porce králíka opláchneme a vložíme do pekáče. K masu přidáme zbylý tymián, zbylé nové koření, pepř, bobkové listy, celé stroužky z druhé palice česneku, zalijeme rostlinným i olivovým olejem, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 130 °C. Necháme konfitovat zhruba 3 hodiny.

3

Jako přílohu připravíme bramborové noky. Brambory oloupeme, omyjeme a ve slané vodě uvaříme do měkka. Poté scedíme, propasírujeme do mísy a osolíme. Přidáme rozšlehaná vejce se žloutkem, přimícháme tolik mouku, aby vzniklo tuhé těsto, které vypracujeme na vále. Vytvoříme podlouhlý váleček, z kterého krájíme menší kousky, vyválíme na tenčí válečky a šikmo krájíme nočky. Takto připravené nočky vhazujeme do vroucí vody a vaříme zhruba 4 minuty.

4

Cibuli nakrájíme nadrobno a na kousku másla zpěníme, přidáme okapané uvařené noky, zlehka orestujeme a zasypeme drobně posekanou petrželovou natí.

5

Listový špenát opláchneme a necháme okapat. V kastrolu na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, přidáme listy špenátu, osolíme, opepříme a zlehka orestujeme. Takto připravený špenát necháme na ubrousku okapat od přebytečného tuku.

6

Noky i špenát držíme před závěrem konfitování králíka až do podávání na teple.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept