Rýže s masem a fazolemi na mexický způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s masem a fazolemi na mexický způsob
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62458 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Dlouhozrnná rýže |
500 g | Fazole červené sterilované |
300 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Klobása - Čabajka |
400 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka krůtí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 245,0mg |
Draslík | 879,4mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 530,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole červené sterilované, Fazolové lusky zelené, Krůtí prsa, Sůl, Šunka krůtí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása - Čabajka, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dlouhozrnná rýže nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s masem a fazolemi na mexický způsob postup přípravy receptu:
1 | Omytá krůtí prsa osušíme a pokrájíme na tenké nudličky, dlouhé asi 4 cm. Klobásu nakrájíme na kolečka. Šunku pokrájíme na hranolky silné do 1cm a dlouhé jako maso. Očištěnou cibuli se stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Omytou, velmi mladou zelenou fazolku překrojíme 2-3x. Červené konzervované fazole scedíme a necháme okapat. Dlouhozrnnou rýži dobře promyjeme v sítu. |
2 | Ve velké hluboké pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme kuřecí nudličky, za stálého míchání maso orestujeme (1min), přimícháme česnek, kolečka klobásy a za stálého míchání opékáme. Postupně přidáme pokrájenou šunku, pak fazolky a nakonec rýži. Vše zalijeme horkou vodou, promícháme se solí, pepřem a když se směs začne vařit, snížíme teplotu a pod poklicí vaříme 20 minut. Voda by měla být vsáknuta do rýže, které by měla být uvařená, měkká. |
3 | Do rýže s masem zamícháme červené fazole, prohřejeme je, podle chuti rýži dosolíme a hned servírujeme. Dobrou chuť. |
Poznámka
Klobása by měla být papriková a štiplavá.