Lívance s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62459 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
10 g | Cukr krystal |
10 g | Droždí |
30 g | Džem jahodový |
150 g | Jablka |
125 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka polohrubá |
20 g | řepkový olej |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 67,6mg |
Draslík | 293,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 111,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Droždí, Jablka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jahodový, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, řepkový olej mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s jablky postup přípravy receptu:
1 | Rozmícháme droždí s cukrem a vlažným mlékem. Přidáme vejce a mouku, opatrně osolíme a v teple necháme vykynout. |
2 | Do vykynutého těstíčka vmísíme nastrouhaná oloupaná jablka. |
3 | Z obou stran opékáme na rozpáleném lívanečníku. |
4 | Před podáváním lívance pomažeme džemem. |