Jednoduchý recept

Vokův kapr s česnekem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62461

Ingredience

1 ks Citrony
1 ks Kapr obecný
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
130 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
Utřený česnek
1 kávová lžička Sůl
8 stroužek Česnek
Vokův kapr s česnekem
60 g Máslo
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 849kJ
2% Sacharidy 7 g
46% Tuky 34 g
32% Sodík 649 mg
134% Bílkoviny 75 g

Vokův kapr s česnekem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 190°C. Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme. Kapra naporcujeme na velké podkovy (bez hlavy a ocasu). Očištěné stroužky česneku utřeme se solí. Do kůže kapra uděláme ostrým nožem zářezy, do nich vetřeme utřený česnek se solí. Poté porce ještě dosolíme, posypeme ostrým pepřem a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali se sladkou paprikou.

2

Polovinu nakrájených plátků slaniny vložíme do pekáče a rozehřejeme ji na plotně. Pak na ni poklademe porce obaleného kapra, pokryjeme plátky másla a pekáč dáme do rozehřáté trouby do středu. Kapra pečeme přibližně 15-20 minut z jedné strany, pak porce opatrně obrátíme a pečeme dozlatova z druhé strany 10-15 minut. Během pečení poléváme 2-4x kapra bílým vínem a výpekem. Kůrčička by měla být zlatá a křupavá.

3

Servírujeme hned horké. Kapra na talířích ozdobíme plátky z omytého citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept