Vokův kapr s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vokův kapr s česnekem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62461 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 ks | Kapr obecný |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
130 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Utřený česnek | |
---|---|
8 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Sůl |
Vokův kapr s česnekem | |
60 g | Máslo |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 281,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 283,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Slanina vepřová, Sůl, Česnek, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vokův kapr s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 190°C. Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme. Kapra naporcujeme na velké podkovy (bez hlavy a ocasu). Očištěné stroužky česneku utřeme se solí. Do kůže kapra uděláme ostrým nožem zářezy, do nich vetřeme utřený česnek se solí. Poté porce ještě dosolíme, posypeme ostrým pepřem a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali se sladkou paprikou. |
2 | Polovinu nakrájených plátků slaniny vložíme do pekáče a rozehřejeme ji na plotně. Pak na ni poklademe porce obaleného kapra, pokryjeme plátky másla a pekáč dáme do rozehřáté trouby do středu. Kapra pečeme přibližně 15-20 minut z jedné strany, pak porce opatrně obrátíme a pečeme dozlatova z druhé strany 10-15 minut. Během pečení poléváme 2-4x kapra bílým vínem a výpekem. Kůrčička by měla být zlatá a křupavá. |
3 | Servírujeme hned horké. Kapra na talířích ozdobíme plátky z omytého citrónu. |