Ředkvičkovo-vajíčková pomazánka s celozrnnou bagetkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičkovo-vajíčková pomazánka s celozrnnou bagetkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62463 |
Ingredience
30 g | Bageta celozrnná |
10 g | Jogurt nízkotučný |
15 g | Lučina linie s vlákninou |
30 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
0,3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 61,9mg |
Draslík | 139,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 78,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt nízkotučný, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bageta celozrnná, Lučina linie s vlákninou nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ředkvičkovo-vajíčková pomazánka s celozrnnou bagetkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev a omyté ředkvičky nakrájíme na plátky. |
2 | V misce smícháme lučinu s jogurtem a čtvrtkou natvrdo uvařeného, nasekaného vejce. Mírně osolíme, opepříme a přidáme připravenou zeleninu. |
3 | Podáváme s čerstvou celozrnnou bagetou jako svačinu. |
Poznámka
Zeleninu můžeme podávat zvlášť.