Kuře pečené se zeleninovou nádivkou, vařené brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené se zeleninovou nádivkou, vařené brambory
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62466 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Brambory vařené |
2 g | Bujón slepičí |
1 špetka | Kmín drcený |
120 g | Kuřecí prsa |
15 g | Kuskus |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
80 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 322,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 325,5mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Bujón slepičí, Kmín drcený, Kuskus, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené se zeleninovou nádivkou, vařené brambory postup přípravy receptu:
1 | Kuskus v misce zalijeme vývarem připraveným z masoxu a necháme nabobtnat. Přidáme zeleninovou směs, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme. Nakonec vmícháme vejce. |
2 | Připravenou směsí naplníme osolená kuřecí prsa a maso sepneme párátkem. |
3 | Naplněná prsa položíme do pekáčku, okmínujeme a podlijeme vodou. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami. |