Jednoduchý recept

Indický čočkový dhal

  • Indie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Indický čočkový dhal 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 62467

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 ks Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
10 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek
500 g Čočka červená

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 110kJ
23% Sacharidy 83 g
9% Tuky 7 g
6% Sodík 115 mg
59% Bílkoviny 33 g

Indický čočkový dhal postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi na oleji zprudka orestujeme všechno koření (kromě soli a čerstvého zázvoru.) Po 1 minutě restování přidáme jemně nasekanou cibuli, ztlumíme příkon tepla a cibuli necháme zpěnit. Přisypeme dobře propláchnutou červenou čočku, osmahneme a zalijeme vroucí vodou tak, aby čočka byla ponořená. Osolíme a vaříme asi 15 minut, aby čočka měla kašovitou konzistenci. Během vaření můžeme podle potřeby přilít vodu.

2

Do uvařené čočky vmícháme nadrobno nakrájená rajčata, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a nasekanou koriandrovou nať.

Poznámka

Voda podle potřeby. Podáváme s rýží nebo s indickými plackami.

Komentáře a hodnocení

 
karel_javurek-90182
Indický čočkový dhal
Zajímavá a zdravá varianta jídla z luštěnin. Díky výrazné chuti koření mi k čočce žádná uzenina nechyběla. Pro šťavnatější chuť doporučuji použít na toto množství čočky opravdu velká rajčata, nebo jedno přidat.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept