Jednoduchý recept

Guláš s masem, s uzeninou, paprikou a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62471
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Chilli paprička
350 g Cibule
1 kg Hovězí maso přední
2 ks Klobása šunková
1 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,2 kávová lžička Pepř černý mletý
4 krajíc Pšenično žitný chleba
3 ks Rajčata
1,5 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná
Na zahuštění
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 116kJ
4% Sacharidy 16 g
32% Tuky 24 g
25% Sodík 507 mg
96% Bílkoviny 54 g

Guláš s masem, s uzeninou, paprikou a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso z nožiny omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, velké přibližně 2x2cm (i větší). Šunkové klobásy pokrájíme na kolečka. Omytou masitou papriku a malou chilli papričku rozpůlíme, odstraníme z ní semínka s žebry, pak papriku a chilli pokrájíme na proužky. Rajčata ponoříme na 30 minut do horké vody, pak je zchladíme ppod studenou tekoucí vodou a oloupeme je. Pak je rozkrájíme na osminky. Očištěné cibule drobně pokrájíme, v kastrólu na rozehřátém oleji je osmažíme dozlatova, přidáme maso, promícháme a smažíme přibližně 3-4 minuty, poté maso osolíme, opepříme, přidáme kmín a červenou papriku. Směs promícháme a pod poklicí maso pomalu vydusíme z vlasní šťávy, trvá to přibližně 10-15 minut. Poté přilijeme vroucí vodu a maso pod poklicí budeme vařit přibližně 60-80 minut téměř doměkka. Pak přidáme pokrájenou zeleninu, klobásu a guláš vaříme dalších 15-20 minut.

2

Na zahuštění v hrnečku se studenou vodou rozmícháme dohladka Maizenu (kukuřičný škrob), přimícháme ji do guláše a vaříme 1 minutu. Guláš podle chuti dosolíme a podáváme teplý s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept