Králík s vepřovým masem pečený na moravský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík s vepřovým masem pečený na moravský způsob
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62474 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
1 ks | Králík |
6 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř 4 barev |
100 g | Špek |
2 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
1 kg | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 379,3mg |
Draslík | 933,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 43,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kmín celý, Nové koření celé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Pepř 4 barev, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Špek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králík s vepřovým masem pečený na moravský způsob postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180-190°C. Vepřovou krkovici bez kosti nakrájíme na menší kusy a rozporcovaného králíka bez blan omyjeme a osušíme. Podle chuti posypeme maso kmínem, solí a pepřem. Očištěné cibule se stroužky česneku pokrájíme na plátky. Špek nakrájíme na tenké hranolky 1x1cm a pomocí špikovací jehly králíka prošpikujeme. Jak králíka, tak vepřové maso vložíme do pekáče, přidáme k němu bobkové listy, nové koření a polovinu nakrájené cibule s česnekem. Pekáč zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby. |
2 | Po 30 minutách pečení maso obrátíme, polijeme výpekem, přidáme zbytek cibule s česnekem a maso podlijeme vodou. Pečeme další hodinu, během té doby maso podléváme výpekem a obracíme ho. Maso budeme ještě péct přibližně dalších 20-30 minut. |
3 | Když bude maso měkké, 15 minut před dopečením z pekáče odstraníme poklici, maso polijeme výpekem, případně ho obrátíme a zvýšíme teplotu na 220°C. |
4 | Upečené maso by mělo mít zlatohnědou kůrku. Porce dáme na talíře a hned servírujeme. |
Poznámka
K takto upečenému králíku se hodí chlupaté knedlíky s kysaným zelím nebo bramborové knedlíky se špenátem.