Jednoduchý recept

Dušené zelí se slaninou a cibulí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62475

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
2 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,5 polévková lžíce Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
1,5 kg Zelí hlávkové bílé
1 ks Cibule

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 109kJ
9% Sacharidy 34 g
17% Tuky 12 g
24% Sodík 478 mg
16% Bílkoviny 9 g

Dušené zelí se slaninou a cibulí postup přípravy receptu:

1

Hlávku bílého zelí očistíme, rozkrojíme na 4 části, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Dáme je do mísy, promícháme je se solí, cukrem, kmínem a pepřem. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, dáme je do kastrólu a vysmažíme je téměř dozlatova. Škvarky ze slaniny z omastku odebereme lžicí a odložíme je do misky. Na omastek hned dáme pokrájenou cibuli, zpěníme ji, přidáme zelí promíchané s kořením, přilijeme 50-100ml vody, přivedeme k varu, kastról přikryjeme poklicí a zelí dusíme přibližně 15-minut. Občas ho promícháme. Zelí dochutíme cukrem, promícháme, přidáme podle chuti ocet, znovu promícháme a ochutnáme (zelí by mělo mít sladko-kyselou příjemnou chuť). Zelí za stálého míchání poprášíme hladkou moukou a pod poklicí ho dusíme dalších 5 minut. Nakonec do hotového zelí přimícháme škvarky.

Poznámka

Zelí podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept