Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62476
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kg Brambory
100 g Mouka polohrubá
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Soda jedlá
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na vaření
1 polévková lžíce Sůl
4 l Voda pitná
Bramborové chlupáče
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Sádlo škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 691kJ
20% Sacharidy 73 g
9% Tuky 7 g
41% Sodík 824 mg
25% Bílkoviny 14 g

Bramborové chlupáče postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci přivedeme k varu 3-4l vody se solí. Větší brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy a tekutinu z brambor odlejeme. Přidáme k nim hladkou a polohrubou mouku, sůl, vejce, jedlou sodu a důkladně bramborové těsto vymícháme. Těsto by mělo být tak tuhé, že když ho nabereme lžicí a obrátíme ji, tak by těsto ze lžíce nemělo hned spadnout. Podle jakosti brambor můžeme přidat mouky více.

2

Když voda vře, vyzkoušíme uvařit jeden knedlík - lžicí nabereme těsto a vložíme ho do vroucí vody, vařečkou knedlík nadzvedneme ode dna a když po chvíli vyplave na povrch a hned se nerozvařil, necháme ho vařit přibližně 7-8 minut podle velikosti. Pak ho vyjmeme, rozkrojíme a zjistíme, jestli je dostatečně uvařený. Pokud by se knedlík rozvařil, musíme do těsta přidat mouku.

3

Cibule očistíme a pokrájíme nadrobno. Na dobrém domácím sádle usmažíme dozlatova cibulku, ktero pak i s omastkem dáme do velké mísy.

4

Když je těsto v pořádku, namočenou lžicí ve vodě nabereme těsto a vkládáme knedlíky jeden po druhém do vody. Promícháme je několikrát vařečkou, aby se nepřilepily ke dnu a vaříme 7-8 minut. Uvařené knedlíky vybíráme děrovanou naběračkou a vložíme je do mísy s omastkem a cibulí. Promícháme a hned podáváme.

Poznámka

Chlupaté knedlíky podáváme jako přílohu se zelím k pečenému nebo uzenému masu. Nebo je servírujeme jen s kysaným zelím, s větším množstvím usmažené cibulky, jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept