Chutný těstovinový salát s Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chutný těstovinový salát s Nivou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62479 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Cibule lahůdková |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika oranžová |
3 špetka | Pepř bílý |
8 ks | Rajčata Cherry |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 špetka | Sůl bylinková |
500 g | Těstoviny Garganelli |
3 l | Voda pitná |
160 g | Niva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 185,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 600,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Paprika červená, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Olej olivový extra panenský, Paprika oranžová, Rajčata Cherry, Sůl bylinková, Těstoviny Garganelli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Niva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chutný těstovinový salát s Nivou postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci přivedeme k varu 3l vody se solí. Jakmile se začne voda vařit, vysypeme do ní těstoviny (italského tipu) a vaříme je podle návodu al dente, to je o minutu méně, než je v návodu (přibližně 10 minut). |
2 | Mezitím si omyjeme papriky, zralá cherry rajčata a lahůdkovou cibulku. Papriky rozkrájíme na poloviny, odstraníme z nich semínka i se žebry, pak je nakrájíme na proužky. Zralá červená a žlutá cherry rajčátka rozkrojíme na poloviny, očištěnou cibulku pokrájíme i s části natě na tenké kroužky. Omyté lístky bazalky posekáme nadrobno. |
3 | Uvařené těstoviny scedíme, odkapané dáme do mísy a necháme je vychladnout. Promícháme je s olivovým olejem, přidáme k nim pokrájenou zeleninu, pepř a rozdrobený plísňový sýr. Zlehka vše promícháme a posypeme bazalkou. Podle chuti salát můžeme dosolit. Salát podáváme vychlazený. |