Jednoduchý recept

Chutný těstovinový salát s Nivou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62479
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 ks Cibule lahůdková
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika oranžová
3 špetka Pepř bílý
8 ks Rajčata Cherry
1 polévková lžíce Sůl
2 špetka Sůl bylinková
500 g Těstoviny Garganelli
3 l Voda pitná
160 g Niva

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 802kJ
24% Sacharidy 87 g
15% Tuky 12 g
28% Sodík 566 mg
35% Bílkoviny 20 g

Chutný těstovinový salát s Nivou postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci přivedeme k varu 3l vody se solí. Jakmile se začne voda vařit, vysypeme do ní těstoviny (italského tipu) a vaříme je podle návodu al dente, to je o minutu méně, než je v návodu (přibližně 10 minut).

2

Mezitím si omyjeme papriky, zralá cherry rajčata a lahůdkovou cibulku. Papriky rozkrájíme na poloviny, odstraníme z nich semínka i se žebry, pak je nakrájíme na proužky. Zralá červená a žlutá cherry rajčátka rozkrojíme na poloviny, očištěnou cibulku pokrájíme i s části natě na tenké kroužky. Omyté lístky bazalky posekáme nadrobno.

3

Uvařené těstoviny scedíme, odkapané dáme do mísy a necháme je vychladnout. Promícháme je s olivovým olejem, přidáme k nim pokrájenou zeleninu, pepř a rozdrobený plísňový sýr. Zlehka vše promícháme a posypeme bazalkou. Podle chuti salát můžeme dosolit. Salát podáváme vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept