Bistecca di manzo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bistecca di manzo
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62486 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
200 g | Rukola |
4 plátek | rumpsteak |
1 kávová lžička | sůl uzená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 219,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 8,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bistecca di manzo postup přípravy receptu:
1 | Rumpsteak necháme při pokojové teplotě aspoň hodinu. Poté do něj vmasírujeme olivový olej. |
2 | Rukolu připravíme na talíř, osolíme a opepříme ji. |
3 | Rumpsteak opékáme 4 minuty z každé strany. Poté necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme ho na tlusté proužky, které přeneseme na rukolu. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Je to vlastně rumpsteak po italsku.