Recept

Pařížské kuřecí maso se zeleninou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62489

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
3 ks Cibule
2 ks Kuřecí prsa
2 ks Kuřecí stehna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 ks Paprika oranžová
0,5 kávová lžička Pepř červený celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
Restovaná zelenina
1 ks Cuketa
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
0,5 polévková lžíce Sůl
Příloha
8 ks Bagetka malá světlá
Pařížské kuřecí maso se zeleninou
2 ks Kuřecí horní stehna

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 048kJ
6% Sacharidy 23 g
35% Tuky 27 g
32% Sodík 642 mg
76% Bílkoviny 43 g

Pařížské kuřecí maso se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa rozkrojíme na 4 díly a spolu se zadními stehny, horními stehýnky (paličkami) maso omyjem a osušíme. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. Rajčata, papriky, mladou tenkou cuketu a lilek omyjeme, a osušíme. Papriky rozkrojíme, odstraníme z nich semínka se žebry a pokrájíme je na proužky. Lilek rozkrojíme, osolíme, necháme ho "vypotit" asi 10 minut. Poté lilek znovu omyjeme a spolu s cuketou nakrájíme na kostičky. Rajčata pokrájíme na kolečka, očištěný česnek na tenké plátky. Malý svazek bylinek: petrželku, rozmarýn a bazalku omyjeme, lístky otrháme a posekáme nadrobno.

2

Maso osolíme, posypeme čersvě pomletým pepřem a v hluboké pánvi na rozehřátém oleji s máslem porce osmažíme z každé strany dozlatova. Přidáme k nim pokrájený česnek, papriky s rajčaty, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 20 minut, občas zeleninu s masem promícháme.

3

V druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, na něm zprudka orestujeme kostičky lilku s cuketou - restujeme je přibližně 1-2 minuty. Podle chuti zeleninu osolíme, posypeme pepřem 4 barev, poprášíme moukou a restujeme další minutu. Pak orestovanou zeleninu přimícháme ke kuřeti, přimícháme bylinky a necháme vše prohřát.

4

Směs s masem rozdělíme na talíře a podáváme s ohřátými bagetkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept