Pařížské kuřecí maso se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařížské kuřecí maso se zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62489 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 ks | Cibule |
2 ks | Kuřecí prsa |
2 ks | Kuřecí stehna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika oranžová |
0,5 kávová lžička | Pepř červený celý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Restovaná zelenina | |
---|---|
1 ks | Cuketa |
1 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Příloha | |
8 ks | Bagetka malá světlá |
Pařížské kuřecí maso se zeleninou | |
2 ks | Kuřecí horní stehna |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 153,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Kuřecí stehna, Pepř červený celý, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Cuketa, Lilek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Paprika oranžová, Petržel - nať, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bagetka malá světlá, Kuřecí horní stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pařížské kuřecí maso se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa rozkrojíme na 4 díly a spolu se zadními stehny, horními stehýnky (paličkami) maso omyjem a osušíme. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. Rajčata, papriky, mladou tenkou cuketu a lilek omyjeme, a osušíme. Papriky rozkrojíme, odstraníme z nich semínka se žebry a pokrájíme je na proužky. Lilek rozkrojíme, osolíme, necháme ho "vypotit" asi 10 minut. Poté lilek znovu omyjeme a spolu s cuketou nakrájíme na kostičky. Rajčata pokrájíme na kolečka, očištěný česnek na tenké plátky. Malý svazek bylinek: petrželku, rozmarýn a bazalku omyjeme, lístky otrháme a posekáme nadrobno. |
2 | Maso osolíme, posypeme čersvě pomletým pepřem a v hluboké pánvi na rozehřátém oleji s máslem porce osmažíme z každé strany dozlatova. Přidáme k nim pokrájený česnek, papriky s rajčaty, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 20 minut, občas zeleninu s masem promícháme. |
3 | V druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, na něm zprudka orestujeme kostičky lilku s cuketou - restujeme je přibližně 1-2 minuty. Podle chuti zeleninu osolíme, posypeme pepřem 4 barev, poprášíme moukou a restujeme další minutu. Pak orestovanou zeleninu přimícháme ke kuřeti, přimícháme bylinky a necháme vše prohřát. |
4 | Směs s masem rozdělíme na talíře a podáváme s ohřátými bagetkami. |