Recept

Vařená vejce pečená v sekané

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62493

Ingredience

Vařená vejce
4 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná
Sekaná
1 ks Cibule
200 g Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
2 kávová lžička Majoránka
0,2 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
300 g Vepřové maso mleté
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 964kJ
2% Sacharidy 8 g
43% Tuky 32 g
27% Sodík 547 mg
63% Bílkoviny 35 g

Vařená vejce pečená v sekané postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku s vroucí vodou vložíme 4 vejce a uvaříme je natvrdo (vaříme je 9 minut), pak je ochladíme a oloupeme. Troubu si předehřejeme na 200°C.

2

Připravíme chutnou sekanou: slaninu a očištěnou cibuli pokrájíme na malé kostičky, slaninu v pánvi vysmažíme téměř na škvarky, přidáme k ní cibuli a zpěníme ji.

3

Do mísy s mletým vepřovým a hovězím masem přidáme zpěněnou cibuli i se škvarky ze slaniny, hořčici, jedno čerstvé vejce, sůl, černý pepř, majoránku, přisypeme strouhanku a vše důkladně promícháme. Sekanou necháme chvilku odpočinout.

4

Pak masovou směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvoříme placku asi 2cm silnou a do každé zabalíme uvařené vejce. Utvořené masové koule potřeme hořčicí, poklademe je do malého pekáčku, podlijeme je vodou a dáme do trouby upést. Během pečení je 1-2 otočíme a polijeme výpekem. Pečeme je přibližně 20-30 minut do zlatohněda.

Poznámka

K vejcím v sekané podáváme bramborovou kaši nebo šťouchané brambory s kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept