Jednoduchý recept

Salátek z červeného zelí s červenou cibulí a křenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62494
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Křen
2,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
1 kg Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 908kJ
9% Sacharidy 34 g
12% Tuky 9 g
8% Sodík 169 mg
9% Bílkoviny 5 g

Salátek z červeného zelí s červenou cibulí a křenem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou hlávku červeného zelí rozkrojíme na 4 díly, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme (nejlépe pomocí robotu nebo struhadla) na tenké nudličky. Tak nakrájíme i očištěné červené cibule. Omytý a oloupaný křen nastrouháme na jemném struhadle.

2

V míse promícháme červené zelí s olivovým olejem, cibulí, křenem, podle chuti salát osolíme, opepříme, pocukrujeme a nakonec přidáme ocet. Znovu salát promícháme, mísu zakryjeme a odložíme přibližně na 10 minut, pak salát můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept