Pikantní špízy s krůtím masem, klobásou a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní špízy s krůtím masem, klobásou a paprikou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62495 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
4 špetka | Koření pěti vůní |
500 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika oranžová |
1 ks | Paprika zelená |
4 špetka | Sůl |
2 ks | uherská klobása |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 462,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 84,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Krůtí prsa, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Olej olivový extra panenský, Paprika oranžová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny uherská klobása nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní špízy s krůtím masem, klobásou a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 190-200°C. Krůtí omytá prsa pokrájíme přibližně na kostky velké 3x3cm. Paprikovou pikantní klobásu a očištěné cibule nakrájíme na kolečka. Omytou mladou cuketku pokrájíme na kolečka silné okolo 1cm. |
2 | Na kovové nerezové jehly střídavě napichujeme maso, cibuli, klobásu, cuketu. Připravené jehly se všemi ingrediencemi osolíme, posypeme ďábelským kořením. Špízy vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem, který vložíme do středu trouby. |
3 | Špízy pečeme dozlatova přibližně 25-35 minut, během pečení je poléváme výpekem a otáčíme je podle potřeby. |
Poznámka
Příloha: vařené brambory nebo čerstvý chléb + čerstvá zelenina podle chuti a sezóny.