Recept

Pikantní špízy s krůtím masem, klobásou a paprikou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62495
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Cuketa
4 špetka Koření pěti vůní
500 g Krůtí prsa
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika zelená
4 špetka Sůl
2 ks uherská klobása

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 106kJ
2% Sacharidy 9 g
17% Tuky 13 g
16% Sodík 310 mg
51% Bílkoviny 29 g

Pikantní špízy s krůtím masem, klobásou a paprikou postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 190-200°C. Krůtí omytá prsa pokrájíme přibližně na kostky velké 3x3cm. Paprikovou pikantní klobásu a očištěné cibule nakrájíme na kolečka. Omytou mladou cuketku pokrájíme na kolečka silné okolo 1cm.

2

Na kovové nerezové jehly střídavě napichujeme maso, cibuli, klobásu, cuketu. Připravené jehly se všemi ingrediencemi osolíme, posypeme ďábelským kořením. Špízy vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem, který vložíme do středu trouby.

3

Špízy pečeme dozlatova přibližně 25-35 minut, během pečení je poléváme výpekem a otáčíme je podle potřeby.

Poznámka

Příloha: vařené brambory nebo čerstvý chléb + čerstvá zelenina podle chuti a sezóny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept