Segedín z vepřového a sójového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Segedín z vepřového a sójového masa
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62499 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej Heliol jedlý |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Paprika pálivá mletá |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
200 g | Zelí kysané |
Vařené sójové kostky | |
---|---|
1 ks | Bujón hovězí |
1 balení | Sójové kostky |
700 ml | Voda pitná |
Segedín z vepřového a sójového masa | |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 77,6mg |
Draslík | 128,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 115,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Paprika mletá sladká, Sůl, Zelí kysané, Bujón hovězí, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej Heliol jedlý, Smetana 33% (šlehačka), Vepřové maso libové, Sójové kostky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika pálivá mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Segedín z vepřového a sójového masa postup přípravy receptu:
1 | Vepřové omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velké asi 2x3cm. Balíček sójového masa - kostky vysypeme do hrnce s horkým bujónem, jakmile se začne voda vařit, snížíme teplotu a sójové kostky pomalu vaříme 20-30 minut. Pak je scedíme a necháme odkapat. |
2 | Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. Ve větším hrnci, na rozehřátém oleji, osmažíme cibuli dozlatova, přidáme k ní nakrájené vepřové maso, sójové kostky a smažíme je za stálého míchání 3-4 minuty. Jakmile vepřové maso so sójou pustí šťávu, posypeme je solí, sladkou i štiplavou paprikou. Směs krátce mícháme, paprika se nám nesmí připálit, poté přilijeme 700ml vody. Promícháme a pod poklicí dusíme 35-45 minut. Když je vepřové maso měkké, přidáme kysané zelí, které s masem vaříme 10 minut. |
3 | Mezitím ve vodě rozmícháme dohladka hladkou mouku, záklechku zamícháme do segedínu a vaříme dalších 5 minut. Segedín podle chuti dosolíme, případně dochutíme cukrem (podle kyselosti zelí). Nakonec přimícháme smetanu, necháme ji přejít varem a hrnec odstavíme z plotny. |
4 | Segedínský guláš podáváme teplý, chutnější je na druhý den. |
Poznámka
Příloha: houskový knedlík, nokerle nebo bílý chleba.