Recept

Segedín z vepřového a sójového masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62499
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Paprika pálivá mletá
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřové maso libové
200 g Zelí kysané
Vařené sójové kostky
1 ks Bujón hovězí
1 balení Sójové kostky
700 ml Voda pitná
Segedín z vepřového a sójového masa
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 310kJ
2% Sacharidy 8 g
32% Tuky 24 g
27% Sodík 550 mg
29% Bílkoviny 16 g

Segedín z vepřového a sójového masa postup přípravy receptu:

1

Vepřové omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velké asi 2x3cm. Balíček sójového masa - kostky vysypeme do hrnce s horkým bujónem, jakmile se začne voda vařit, snížíme teplotu a sójové kostky pomalu vaříme 20-30 minut. Pak je scedíme a necháme odkapat.

2

Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. Ve větším hrnci, na rozehřátém oleji, osmažíme cibuli dozlatova, přidáme k ní nakrájené vepřové maso, sójové kostky a smažíme je za stálého míchání 3-4 minuty. Jakmile vepřové maso so sójou pustí šťávu, posypeme je solí, sladkou i štiplavou paprikou. Směs krátce mícháme, paprika se nám nesmí připálit, poté přilijeme 700ml vody. Promícháme a pod poklicí dusíme 35-45 minut. Když je vepřové maso měkké, přidáme kysané zelí, které s masem vaříme 10 minut.

3

Mezitím ve vodě rozmícháme dohladka hladkou mouku, záklechku zamícháme do segedínu a vaříme dalších 5 minut. Segedín podle chuti dosolíme, případně dochutíme cukrem (podle kyselosti zelí). Nakonec přimícháme smetanu, necháme ji přejít varem a hrnec odstavíme z plotny.

4

Segedínský guláš podáváme teplý, chutnější je na druhý den.

Poznámka

Příloha: houskový knedlík, nokerle nebo bílý chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept